Dagens Industri – … Epoca Yachts storsatsar på nytt båtprojekt

Dagens Industri – … Epoca Yachts storsatsar på nytt båtprojekt
november 10, 2011 admin.adstream
Epoca_Coupe_17

Mitt i den värsta krisen på flera årtionden för tillverkarna av fritidsbåtar gör bröderna Hans och Lars Wiklund comeback i branschen. Det sker genom det nya bolaget Epoca Yachts.

”Vi började fundera på att skapa något nytt för båtälskarna redan för fyra år sedan. Under ett och ett halvt år har vi jobbat intensivt med att utveckla våra tankar och idéer. I somras hade vi den första båten klar och testade den bland kobbar och skär i Göteborgs skärgård”, säger Hans Wiklund.

För fyra år sedan sålde de sitt innehav i sin skapelse Nimbus till riskkapitalbolaget Altor. Nimbus hade då organiskt och via förvärv utvecklats till Nordens ledande tillverkare av fritidsbåtar med en omsättning på nästan 1 miljard kronor.

”Vi sålde när marknaden var på topp. När vi drog oss tillbaka upptäckte vi att det saknades något på marknaden. Bränslepriset var och är på väg upp dramatiskt, toppfart är inte längre lika viktigt, kunderna vill ha bränslesnåla motorer, det är trångt om båtplatser, många vill inte längre sova över i sin båt och folk vill göra andra saker, exempelvis resa”, säger Hans Wiklund.

Blogg-image-di111110