Bröderna Wiklund

Bröderna Wiklund

De båda bröderna skapade Nimbus Boats och drev företaget framgångsrikt under många år. Deras fingertoppskänsla för hur en motorbåt bör konstrueras för att kunna säljas var väl omvittnad och de byggde upp Nimbus till ett av Europas starkaste varumärken i båtbranschen. Epoca började med att bröderna Wiklund ville ha en båt för sina egna behov efter dagens förutsättningar.

Lars som kör mycket båt på västkusten kände att det var dags att ta fram en ny, lite annorlunda båt med större bredd och modernare lösningar.

Namnet Epoca har följt med under många år som namn på Hans Wiklunds segelbåtar under tävlingsåren. Epoca har även skänkt namn till en av Nimbus absolut vackraste modeller, nämligen 26 Epoca.

Historien om Nimbus

På 1960-talet hade Volvo Penta problem att få avsättning för sina motorer. En passande fritidsbåt behövdes och chefen, Harald Wiklund, beställde en perfekt båt av designern Pelle Petterson.

Pelle benämnde ritningarna ”Nimbus” och i september 1969 gjordes den första provkörningen över Vänerns vågor…

Nimbus 26 blev ”Årets Båt” 1970 och sedan har det bara gått framåt. En mycket lång rad båtar har under mer än tre decennier burit namnet Nimbus och gjort namnet synonymt med skönhet, sjövärdighet och yppersta kvalitet – båtar att längta efter.

När Nimbus 26 skulle fylla 8 år, startade bröderna Hans och Lars Wiklund det företag som idag heter Nimbus Boats. Under tre decennier har de, med hjälp av den svenska båtbranschens kunnigaste och mest lojala människor, byggt upp sitt företag till att bli ett av Europas största i branschen.

Höga vågor och djupa dalar kännetecknar båtbranschen, men Nimbus Boats rörelse har varje år gett ett positivt resultat och företaget har vuxit till en koncern med varumärken som Maxi, Ryds och Storebro.