Båtliv – Nytt båtmärke från Nimbus skapare

Båtliv – Nytt båtmärke från Nimbus skapare
september 10, 2012 admin.adstream
Epoca_Coupe_18

Epoca är ett helt nytt svenskt båtmärke som har tagits fram av Nimbus skapare. Båten är byggd med modern teknik och står för nytänkande på många plan.

Den som har sett en helt ny motorbåtsmodell köra fram och tillbaka mellan Långedrag och Marstrand på Västkusten de två senaste åren har inte misstagit sig. En liten provserie av ett helt nytt båtmärke har provats ingående av bröderna Hans och Lars Wiklund.

De båda bröderna skapade Nimbus Boats och drev företaget framgångsrikt under många år. Deras fingertoppskänsla för hur en motorbåt bör konstrueras för att kunna säljas var väl omvittnad och de byggde upp Nimbus till ett av Europas starkaste varumärken i båtbranschen.

Epoca började med att bröderna Wiklund ville ha en båt för sina egna behov efter dagens förutsättningar. Den finns i två versioner; en öppen båt med soft top och en mer kupébetonad variant med öppen bakdel som kan stängas med en kapellvägg.

– Jag körde mycket i skärgården med en Max II Coupé, som är en fin båt i sig. Men jag ville ha en lite annorlunda båt med större bredd och modernare lösningar, säger Lars Wiklund.

– Vi ringde båtdesignern Ocke Mannerfelt och båtbyggaren Thore Berntsson och tillsammans har vi tagit fram Epoca efter våra idéer.

Lär mer i Båtliv nr 05, 2012

Text: Lars-Åke Redéen Foto: Henrik Ljungqvist

Blogg-image-batliv05-12